LGBTQIA+

Jeg arbejder med nogle bestemte minoriteter i samfundet, også omtalt som LGBTQIA+ befolkningen. Forkortelserne er engelske, og står for Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Intersex og Asexual. Ofte bliver forkortelserne brugt som et samlebegreb for en meget divers gruppe mennesker, derfor er der også et inkluderende plustegn til sidst. Andre gange bliver der refereret til regnbuebefolkningen.

Misforståelser

Der er mange misforståelser omkring hvad det vil sige at være en del af regnbuebefolkningen, og for flertallet af heteroseksuelle i samfundet eksisterer disse grupper kun i randen af samfundet. De seneste årtier er der heldigvis kommet mere fokus på disse grupper, selvom det ofte er i form af stereotyper. Alt for mange bliver desværre ramt af hate-crimes.

Transkønnet

Det, at være transkønnet, vil ganske kort sige at være det ene køn indeni, men det andet køn udenpå. Altså en kvinde, der er født ind i en mands krop, eller omvendt. Denne begrænsede og binære beskrivelse dækker langt fra alle. Transpersoner er specielt udsatte, og mange lever skjult. Når de endelig opsøger hjælp, oplever de tit ikke at kunne få den, fordi andre ikke er oplyste omkring hvad det vil sige at være transkønnet. Det håber jeg at kunne yde et lille bidrag til at ændre på.

 

I denne lille video forklarer jeg på en forenklet måde hvad transkønnethed er.